OB 20 LETNICI NOV VIDEOSPOT IN KONCERT NA RODNI PRLEŠKI GRUDI

Dežurni krivci ob 20 letnici ustvarjanja predstavljamo nov videospot »Lačni psi« in napovedujemo koncert z gosti v rodnem Svetem Juriju ob Ščavnici.

Single Lačni psi je obenem napovednik za prihajajočo peto studijsko ploščo, ki bo izšla v začetku prihodnjega leta pri neodvisni založbi God bless this mess records.

Avtor videa je Vitomir Kaučič, poznan režiser prleških grozljivk, zato je temu primerna tudi tematika in oblika, saj je posnet kot kratki film. V spotu v osrednjih vlogah nastopamo Dežurni krivci, kot je pri Kaučiču običajno pa ne manjka krvi, orožja in »debelih« avtov. Omenjeno sodelovanje sicer ni novo, saj smo se kot igralci že preizkusili v Kaučičevem celovečercu Korpus krispi, prav on pa je za skupino že režiral video Wanna kill.

Lačni psi je prva izmed že posnetih pesmi za prihajajočo ploščo, ki tako kot Strup in Fakti nastaja v sodelovanju z avstrijskim producentom Hannesom Jaecklom, zvočno sliko pa sooblikuje tudi tonski tehnik skupine Štefan Kovač - Pipi.

Koncert ob 20 letnici se bo zgodil v petek, 6. oktobra 2017 v klubu JAMA v Svetem Juriju ob Ščavnici. Na odru nam bodo delale družbo prijateljske zasedbe Broken lock, Zmajev rep in Muškat Hamburg ter drugi glasbeni gostje.


LAČNI PSI / video

Plan9 in Dežurni krivci September 2017 
Igrajo: Dežurni krivci, Tamara Podlesnik, Srečko Klejnošek, Gorazd Ketiš
Režija scenarij, kamera in montaža Vitomir Kaučič 
SFx (Posebni učinki): Darjan Kaučič 
Luč: Helena Lukman 
Asistent montaže: Igor Ketiš 
Grip: Luka Slavic in Gorazd Ketiš

LAČNI PSI / audio

Besedilo: Marko Čuš
Izvajalec: Dežurni krivci
Glasba in aranžmaji: Dežurni krivci
Snemanje, miks, mastering: Hannes Jaeckl v sodelovanju z Dežurnimi krivci in Štefanom Kovačem-Pipijem
Posneto v : Leon´s House in Studio at home by Hannes Jaeckl / Vasoldsberg / 2016

 

  ZALOŽBA MREŽA AUDIO VIDEO